luni, 29 iulie 2013

Te iubesc.

      Nu înţeleg cum tu, ca om cu raţiune,  poţi spune unei persoane ''te iubesc'' din prima zi. Chestia asta n-am înţeles-o niciodată, sincer. E cunoscut faptul că sentimentele apar după un timp mai îndelungat, două-trei luni (sau mai mult) să zicem, dar nu după o amărâtă de zi. Trebuie o anumită perioadă de cunoaştere în care să vezi dacă există  o conexiune atât fizică cât şi spirituală între cele două persoane. Trebuie să dai timp acelui ''te iubesc'' să însemne ceva. Trebuie să fie cuvintele prin care să-ţi exprimi cele mai sincere şi profunde sentimente, cuvintele prin care să promiţi că vei fi prezent la bine şi la rău, că vei iubi neîncetat mult timp de acum încolo, că vei arăta respect şi înţelegere în orice moment şi că ai o încredere oarbă în persoana căreia i le-ai spus, şi care speri ca la rândul ei să te trateze cu aceeaşi doză de respect, iubire şi înţelegere.
      Cuvintele ''Te iubesc'' au devenit lipsite de sens deoarece mulţi confundă iubirea cu atracţia fizică, mulţi o spun doar pentru că celălalt a spus-o, mulţi o spun în speranţa de a întări o relaţie care deja se prăbuşeşte şi mulţi o spun doar pentru a obţine ceva în schimb (de cele mai multe ori, sex) .   
     Aveţi puţin respect de sine.
     Şi aveţi grijă ce, cui spuneţi.
     Cuvintele sunt cea mai periculoasă armă.

Un comentariu:

  1. Rezonez din plin cu ceea ce ai scris,desi idealistii romantici si sentimentali ne-ar raspunde ca inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste. Eu cred ca a fi intr-adevar demn de iubire trebuie sa fie infinit mai important decat a te imbata inconstient si pe nedrept cu iluzia amagitoare a iubirii.

    RăspundețiȘtergere